ΥΛΙΚΑ
(Για μια πίτα διαστάσεων 33cm x 24cm)
Για το φύλλο 5 φύλλα κρούστας για πίτες (μπακλαβά)(Kardis) 100γρ ελαιόλαδο (ΕΥ) | Για τη γέμιση 500γρ φέτα (ΓΑΛΠΟ) 500γρ κατεψυγμένο σπανάκι (Green Grocer’s) 3 μέτρια αυγά 2 κ.γ. ρίγανη (Kania) ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Kania) | Για το άλειμμα των φύλλων Μείγμα για το τελείωμα (1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. νερό) |
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Για τη γέμιση
- Ξεπαγώνουμε το σπανάκι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας, να φύγει το περιττό νερό. Το ψιλοκόβουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια και ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι, τα αυγά, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Για το φύλλο
- 5 φύλλα κρούστας για πίτες (μπακλαβά)(Kardis)
- 100γρ ελαιόλαδο (ΕΥ)
Για τη γέμιση
- 500γρ φέτα (ΓΑΛΠΟ)
- 500γρ κατεψυγμένο σπανάκι (Green Grocer’s)
- 3 μέτρια αυγά
- 2 κ.γ. ρίγανη (Kania)
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Kania)