Skip to main content

1 Ιουνίου 2024

9:00
Αυτό το πρωινό Σαββάτου, φύσηξε αέρας… Αιγαίου στην Ακαδημία μας. Και υποδεχτήκαμε τους καλεσμένους μας με μυρωδάτο καφέ για επιπλέον ενέργεια.
10:00
Ο σεφ μας μπήκε κατευθείαν στο ψητό και συγκεκριμένα στην κρεμμυδόπιτα Μυκόνου με φύλλο κρούστας. Αν και κάποιοι το βρήκαν περίεργο στην αρχή, τα κρεμμύδια και τα βότανα είχαν δέσει άρτια μεταξύ τους και συνέθεσαν ένα αριστούργημα.
10:30
Στη συνέχεια, ο σεφ μας μάς έδειξε, τι μπορεί να δημιουργήσει ο συνδυασμός από φρέσκο τυρί και πρόβειο γάλα. Την ξακουστή τυροβολιά Μυκόνου.
11:30
Η δυσκολία ανέβηκε στη συνέχεια, αλλά οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν. Μάλιστα, κατάφεραν με υπομονή και προσοχή στις λεπτομέρειες, να φτιάξουν υπέροχες νησιώτικες φάβες με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο.
12:00
Δεν γινόταν να ξεχάσουμε ένα ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων, την Άνδρο. Και όχι μόνο αυτήν, αλλά και τα φρουτάλια της. Το πιάτο αυτό, αναδεικνύει με ένα ιδιαίτερο τρόπο συγκεκριμένα αλλαντικά και κρεατικά, που αποτελούν τη χαρά των καλοφαγάδων.
12:30
Για να έχουμε μια πλήρη γεύση των Κυκλάδων και το τέλειο κλείσιμο του μαθήματος, χρειαζόμασταν την παραδοσιακή Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα. Άλλωστε, τι καλοκαίρι είναι αυτό χωρίς καρπούζι;