Skip to main content

25 Νοεμβρίου 2023

9:00

Η Ιταλία δεν φημίζεται μόνο για τις μακαρονάδες και τις πίτσες της. Είναι μια κουζίνα με ιδιαίτερα, δημιουργικά και πεντανόστιμα γλυκά, που το καθένα τους κρύβει μια ιστορία και μια παράδοση. Αυτά τα γλυκά γνωρίσαμε το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, στη Lidl Food Academy. 

10:00

Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος μας έδειξε τον πιο εύκολο τρόπο να φτιάξουμε κέικ αμυγδάλου ή αλλιώς torta caprese. 

10:30

Μάθαμε τα μυστικά για το πιο αφράτο τιραμισού με μασκαρπόνε, κέικ stracciatella και λικέρ αμαρέτο. Ο συνδυασμός των υλικών είχε ως αποτέλεσμα ένα τιραμισού με πλούσια γεύση και μεθυστικό άρωμα σε κάθε κουταλιά. 

11:30

Πεταχτήκαμε μέχρι τη Σικελία με ένα gelato σερβιρισμένο σε ψωμάκι μπριός. Επικίνδυνα πεντανόστιμος συνδυασμός!

12:00

Βρήκαμε, επίσης, τις ομοιότητες των κυπριακών γλυκών με τα ιταλικά, φτιάχνοντας σέαντας (seadas), δηλαδή τηγανητά πιτάκια από σεμολίνα, γεμιστά με τυρί και ξύσμα λεμονιού και περιχυμένα με μέλι. 

12:30

Ένα εσπρέσο και τα γλυκά μας και φύγαμε! 

Συνταγές Σεμιναρίου

Κέικ αμυγδάλου “Torta Caprese”

Σικελία/ Τζελάτο σε ψωμί μπριός

Σεάντας «Seadas»

Φωτογραφίες Σεμιναρίου