Skip to main content

07 Σεπτεμβρίου 2024

9:00
Aκόμη ένα σαββατιάτικο πρωινό, με τους συμμετέχοντες να καταφθάνουν στην Ακαδημία μας για να ξεκινήσει ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη!
10:00
Αφού απόλαυσαν τον καφέ τους, η παράδοση από τον σεφ μας ξεκίνησε και οι συμμετέχοντες βυθίστηκαν στις γεύσεις και τα αρώματα της Κωνσταντινούπολης, μεταφέροντας τη μαγεία της Ανατολής κατευθείαν στις κουζίνες τους.
10:30
Με τις γνώσεις του σεφ μας και τα μπαχαρικά να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, η εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από γαστρονομική — ήταν ένα ταξίδι πολιτισμού και παράδοσης.
11:30
Η δημιουργία ξεκίνησε με λαχταριστό παραδοσιακό Πεϊνιρλί, όπου οι συμμετέχοντες γέμισαν τις ζύμες τους με τυρί και αρώματα Ανατολής. Στη συνέχεια, μαγειρέψαμε το αυθεντικό Πιλάφι Ατζέμ, με το ρύζι να αρωματίζεται τέλεια από τα μπαχαρικά και να συνοδεύει αρμονικά τα υπόλοιπα πιάτα. Το πιο συναρπαστικό σημείο ήρθε με τη συνταγή Κιμά Γιαουρτλού με Κοτόπουλο, όπου το ζουμερό κοτόπουλο συνδυάστηκε με αρωματικό γιαούρτι και κιμά, προσφέροντας μια απίστευτα πλούσια γευστική εμπειρία.
12:00
Η γιορτή των γεύσεων έκλεισε γλυκά με το λαχταριστό Κανταΐφι Κιουνεφέ, όπου η τραγανή υφή του κανταϊφιού με το λιωμένο τυρί και το σιρόπι καθήλωσε τους πάντες.
12:30
Στο τέλος της ημέρας, όλοι απόλαυσαν τα δημιουργήματά τους γύρω από το τραπέζι, αφήνοντας τους πάντες με γεμάτες καρδιές και στομάχια!