9:00
Με μεγάλο ενθουσιασμό κατέφθασαν στην Ακαδημία μας οι λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας. Αφού απόλαυσαν τον καφέ τους, κάθισαν με ανυπομονησία για την παράδοση από τον σεφ, έτοιμοι να ταξιδέψουν στις γαστρονομικές παραδόσεις της Βόρειας Ιταλίας.
10:00
Ξεκινήσαμε με ένα δροσιστικό Spritz Veneziano, το κλασικό απεριτίφ της Βενετίας.
10:30
Ακολούθησε η προετοιμασία μιας φοκάτσια Piscialandrea από τη Λιγουρία, γεμάτη αρώματα ελαιολάδου και δεντρολίβανου.
11:30
Σειρά είχε το ριζότο με μανιτάρια, όπου οι συμμετέχοντες έμαθαν τεχνικές για πώς να πετύχουν την τέλεια, κρεμώδη υφή.
12:00
Στη συνέχεια, προχώρησαν στο κλασικό Saltimbocca με μοσχάρι, φασκόμηλο και προσούτο, το οποίο μας μετέφερε νοερά στη Ρώμη.
12:30
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρέσκα ζυμαρικά με πέστο αλά Τζενοβέζε.
13:00
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε γλυκά με μια πανακότα βανίλιας, αφήνοντας τους συμμετέχοντες με χαμόγελα και αξέχαστες γεύσεις.