Skip to main content

29 Ιουνίου 2024

9:00
Tο γευστικό μας ταξίδι για τη μακρινή Ασία ξεκίνησε με ένα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ στην Ακαδημία μας.
10:00
Η παράδοση άρχισε και οι συμμετέχοντες «καίγονταν» να μάθουν περισσότερα για αυτή την πλούσια κουζίνα. Ο σεφ μας ξεκίνησε με τη σαλάτα με φιστίκια, αγγούρι και φυσικά τσίλι. Παρότι φαινομενικά απλή, οι συμμετέχοντες την λάτρεψαν!
10:30
Ταϊλανδέζικο χωρίς ρύζι δεν γίνεται, έτσι είδαμε πόσο εύκολα φτιάχνεται το ρύζι γιασεμιού, το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά στην Ταϊλάνδη λόγω του εξαιρετικά αλμυρού και αμμώδους εδάφους που διαθέτει.
11:30
Αφού δοκίμασαν το συνοδευτικό ρύζι, οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν το μαγικό pad thai. Ένα πιάτο που φωνάζει Ταϊλάνδη και είναι θεσπέσιο τόσο στην όψη, όσο και στη γεύση.
12:00
Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω βέβαια το κοτόπουλο με πράσινο κάρι, που πάντα έχει θέση σε ένα ταϊλανδέζικο τραπέζι. Όπως επίσης και το μυστικό του, δηλαδή η πικάντικη σάλτσα με γάλα καρύδας.
12:30
Μετά από όλες αυτές τις έντονες γεύσεις, θελήσαμε να γλυκάνουμε τους καλεσμένους μας, έτσι δοκιμάσαμε το απίθανο παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα και μάνγκο, για ένα πεντανόστιμο κλείσιμο!