Skip to main content

Απλές και εύκολες ιδέες για να εκπλήξετε το ταίρι σας με ένα ξεχωριστό δείπνο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Φεβρουάριος είναι, αναμφισβήτητα, ο μήνας του έρωτα, με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να δεσπόζει στο ημερολόγιο. Κι επειδή ο έρωτας περνά απ’ το στομάχι, οι διατροφικές μας επιλογές έχουν τη σημασία τους. Κάποιες τροφές λοιπόν είναι ιδανικές για το ρομαντικό δείπνο-έκπληξη που θα ετοιμάσετε για να γιορτάσετε με το ταίρι σας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μία επίσκεψη στο Lidl της γειτονιάς σας, για να προμηθευτείτε ό,τι θα χρειαστείτε για το ερωτικό μενού της ημέρας. 

Πρώτα πρώτα, η σαλάτα μας. Το μανάβικο της Lidl Κύπρου άλλωστε διαθέτει τεράστια γκάμα υλικών, μα και έτοιμα, φρεσκοκομμένα λαχανικά. Φτιάξτε μία πρωτότυπη σαλάτα με ρόκα, παντζάρια, παρμεζάνα και καρύδια, καθώς και ένα ταιριαστό και πεντανόστιμο ντρέσινγκ με μηλόξιδο και μανταρίνι.

Σειρά έχει το κυρίως πιάτο. Κρέας; Ψάρι και θαλασσινά; Εσείς αποφασίζετε, ανάλογα με τα γούστα σας, τον χρόνο, τη διάθεση αλλά και τα υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Πέρα από τα πιο κλασικά πιάτα που σκεφτόμαστε για την περίσταση, υπάρχουν και τα πιο εναλλακτικά, όπως για παράδειγμα ένα παστίτσιο για δύο ή ένα σουφλέ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ψητό σολομό με βούτυρο και καστανή ζάχαρη. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη Σκανδιναβία, ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα της ημέρας και συμπληρώνεται ωραιότατα με μια απλή σαλάτα.

Μια καλή ιδέα είναι και το μοσχάρι ρολό στη γάστρα, ένα πιάτο για κάθε γιορτινή περίσταση, το οποίο γαρνίρεται με θρεπτικό και νόστιμο ρόδι και συνοδεύεται από λάχανο μπρεζέ. Επίσης, ένα κοτόπουλο με μανιτάρια και πουρέ πατάτας. Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να μετατρέψουμε το κοτόπουλο σε ένα πολύ γευστικό πιάτο, ιδανικό και για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου. Και τι πιο κλασικό απ’ το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα –ή αλλιώς Τ-bone– και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια. Στα ψυγεία της Lidl Κύπρου θα βρεις διάφορες τέτοιες κοπές βοδινού κρέατος. 

Μία ακόμα ιδέα είναι τα μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες και κόκκινες πιπεριές. Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο για κάθε περίσταση. Με μία σαλατούλα, μάλιστα, έχετε αμέσως ένα έτοιμο, πλήρες γεύμα. Όμως και το παραδοσιακό παστίτσιο είναι μια εξαιρετική λύση. Αφήστε που, αν φτιάξετε ένα μεγάλο ταψί, θα μείνει και για την επόμενη μέρα! Ας προσθέσουμε και το σουφλέ τυριών, μια καλή εναλλακτική για το ρομαντικό σας γεύμα, ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.

Γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς επιδόρπιο γίνεται; Δεν γίνεται! Γι’ αυτό, πέρα απ’ τα σοκολατάκια, υπάρχουν και άλλες λύσεις, πολύ απλές και εξίσου γλυκές. Από τη μία έχουμε την pavlova, ένα γλυκό που μας έρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και που το χρώμα του ταιριάζει άψογα με την περίσταση. Από την άλλη, το σουφλέ σοκολάτας είναι από τα πιο λαχταριστά γλυκά και μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. 

Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως οι επιλογές σας για αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα είναι πολλές, φτάνει να περιηγηθείτε στους διαδρόμους των Lidl Κύπρου. Και μην ξεχνάτε: Δεν χρειάζονται πολλά για να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας, μονάχα λίγη παραπανίσια αγάπη και ενδιαφέρον, και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. 

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler