Skip to main content

20 Ιουλίου 2024

9:00
Οι λάτρεις του BBQ κατέφθασαν στην Ακαδημία μας έτοιμοι για μια
γευστική περιπέτεια – αφού απόλαυσαν μυρωδάτο φρεσκοψημένο καφέ!
10:00
Η μέρα ξεκίνησε με χαλούμι στο γκριλ, συνδυασμένο με γλυκιά σάλτσα τσίλι, όπως κάθε bbq day που σέβεται τον κόσμο της!
10:30
Στη συνέχεια, μάθαμε τα μυστικά του γερμανικού bbq, ψήνοντας Bavarian Bratwurst, ενώ ο σεφ παρουσίασε πώς να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια και να φτιάξουμε βελούδινο πουρέ πατάτας.
11:30
Στα κυρίως, η τέχνη του σπιτικού μπέργκερ αποκαλύφθηκε από τον σεφ, καθώς πειραματιστήκαμε με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, υπό την καθοδήγησή του. Από το ζυμάρι του ψωμιού μέχρι το σωστό ψήσιμο του μπιφτεκιού, μάθαμε πώς να δημιουργούμε το τέλειο μπέργκερ που θα ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο!
12:00
Η κορύφωση της μέρας ήρθε με την προετοιμασία και το ψήσιμο των βοδινών steaks. Ribeye, fillet steak, και tomahawk βρέθηκαν στη σχάρα, με τους συμμετέχοντες να μαθαίνουν τις τεχνικές που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν το τέλειο ψήσιμο, κρατώντας το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση.
12:30
Για να εξισορροπήσουν τις πλούσιες γεύσεις του κρέατος, οι συμμετέχοντες ετοίμασαν μια δροσερή πράσινη σαλάτα με βαλσάμικο. Ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα που συμπλήρωνε τέλεια το μενού.
13:00
Το γεύμα έκλεισε γλυκά με ένα δροσιστικό παγωτό, αφήνοντας τους συμμετέχοντες γεμάτους νέες γνώσεις και απολαυστικές γεύσεις στην τραπεζαρία της Ακαδημίας μας.

Φωτογραφίες Σεμιναρίου