Skip to main content

06 Ιουλίου 2024

9:00
Οι γευσιγνώστες που αγαπούν την πορτογαλική κουζίνα συναντήθηκαν στην Ακαδημία μας, έτοιμοι να εξερευνήσουν γευστικές απολαύσεις από την Πορτογαλία. Αφού απολαύσαμε έναν αρωματικό καφέ, η μαγειρική περιπέτεια ξεκίνησε με ενθουσιασμό!
10:00
Η περιπέτεια ξεκίνησε με το παραδοσιακό στιφάδο, Caldo Verde, όπου οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη μαγεία του λουκάνικου σε αυτό το ζεστό και χορταστικό πιάτο. Ο σεφ μας παρουσίασε την τέχνη της τέλειας ισορροπίας γεύσεων και αρωμάτων.
10:30
Η ατμόσφαιρα ζωντάνεψε με την πικάντικη γεύση του κοτόπουλου Piri-Piri. Στη διάρκεια της διαδικασίας, ο σεφ μας έδειξε τα μυστικά της σωστής μαρινάδας και του ιδανικού ψησίματος για να φέρουμε τη γεύση της Πορτογαλίας στο πιάτο μας.
11:30
Η επόμενη στάση μας ήταν το ρυζάκι με ντομάτα, aroz de tomate, που έκλεψε τις εντυπώσεις. Οι συμμετέχοντες έμαθαν, με τη βοήθεια του σεφ, πώς να δημιουργούν αυτό το γεμάτο γεύση συνοδευτικό που συμπλήρωσε τέλεια το πικάντικο κοτόπουλο.
12:00
Η γλυκιά κορύφωση της ημέρας ήρθε με τα διάσημα Pastéis de Nata. Το τρυφερό φύλλο και η κρεμώδης γέμιση έγιναν πραγματικότητα χάρη στις οδηγίες του σεφ, προσφέροντας την ιδανική τελική πινελιά σε αυτή τη φανταστική γαστρονομική εμπειρία!

Φωτογραφίες Σεμιναρίου