Skip to main content

13 Ιουλίου 2024

9:00
Oι θαλασσοπόροι μας κατέφθασαν στην Ακαδημία έτοιμοι να κολυμπήσουν στον κόσμο της γαστρονομίας! Μετά από έναν αρωματικό καφέ, το ταξίδι τους ξεκίνησε δυναμικά!
10:00
Πρώτο πιάτο της ημέρας: μαλακά τάκος με φρέσκο ψάρι. Ο σεφ μας έδειξε την τέχνη του σωστού μαγειρέματος του ψαριού, δημιουργώντας την τέλεια κρούστα. Τα τάκος συνδυάστηκαν με μια δροσερή σάλτσα “Pico de gallo”, που πρόσθεσε μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας.
10:30
Ακολούθησε ένα λαχταριστό λεμονάτο ψάρι, το οποίο ψήθηκε στη λαδόκολλα για να διατηρήσει όλη του τη νοστιμιά και τα αρώματα. Ο σεφ μοιράστηκε τα μυστικά του για το πώς να κρατήσουμε το ψάρι ζουμερό, ενώ το συνόδευσε με τη χαρακτηριστική σάλτσα “Pico de gallo”, η οποία ανέδειξε τις λεπτές γεύσεις.
11:30
Στη συνέχεια, η κουζίνα γέμισε με αρώματα από τη θάλασσα, καθώς η παέγια με θαλασσινά πήρε τη θέση της στο μενού. Ο σεφ καθοδήγησε τους συμμετέχοντες στη δημιουργία αυτού του κλασικού ισπανικού πιάτου, με το ρύζι να απορροφά όλες τις γεύσεις από τα φρέσκα θαλασσινά. Υπέροχο!
12:00
Για το κλείσιμο, το δροσιστικό τζελάτο με φράουλα, κεράσι και αμαρέτο αποτέλεσε την τέλεια τελική πινελιά. Φτιαγμένο με φρέσκα φρούτα και αρωματισμένο με αμαρέτο, το επιδόρπιο πρόσφερε μια γλυκιά και αναζωογονητική νότα που άφησε τους συμμετέχοντες με τις καλύτερες εντυπώσεις στην τραπεζαρία της Ακαδημίας μας.