Skip to main content

Αυτόν τον μήνα μαγειρεύουμε κόκκινα λιπαρά κρέατα με νόστιμες σάλτσες που θα ζεστάνουν σώμα και πνεύμα

Ο Φεβρουάριος, ο τελευταίος μήνας του χειμώνα, μας επιφυλάσσει συνήθως χιόνια και τσουχτερό κρύο. Γι’ αυτό λοιπόν περιοριζόμαστε στο ζεστό καταφύγιο του σπιτιού μας, μπροστά από το τζάκι ή τη σόμπα μας, και επιλέγουμε να απολαμβάνουμε πιάτα με κρέας που θα μας τονώσουν. 

Οι επιλογές για καλό κρέας είναι μεν πολλές, όμως το κρίσιμο είναι να έχουμε αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον χώρο απ’ όπου το προμηθευόμαστε. Αυτή τη σχέση την τιμούν και με το παραπάνω τα Lidl Κύπρου, στα ψυγεία των οποίων βρίσκουμε καθημερινά σε μεγάλη ποικιλία, προσφορές και καλές τιμές πολλές και διαφορετικές επιλογές νωπού κρέατος σε διαφορετικές κοπές. 

Μία βόλτα στα Lidl αρκεί για να αντλήσουμε ιδέες και έμπνευση για ένα νόστιμο, ζεστό και χορταστικό χειμωνιάτικο πιάτο με καλό κρέας. Τα μαγειρευτά του χειμώνα άλλωστε είναι από τα αγαπημένα της κάθε οικογένειας. Από το κοκκινιστό μοσχαράκι, το στιφάδο και το χοιρινό με κολοκάσι ως τον κρασάτο κόκορα με μανιτάρια ή το ουγγαρέζικο γκούλας, οι κατσαρόλες του κόσμου έβγαλαν γευστικά αριστουργήματα για τις κρύες μέρες. Η συνταγή είναι συνήθως απλή, αλλά χρειάζεται υπομονή για να λιώσει το κρέας ή το πουλερικό, να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να καλοχυλώσει η σάλτσα, σε ένα σούπερ γευστικό κράμα που συνήθως απολαμβάνουμε με εκλεκτό κόκκινο κρασί και μπόλικο φρέσκο ψωμί. Ανάλογα με την όρεξή σας, τα μαγειρευτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες ή πουρέ λαχανικών.

Στα ψυγεία των Lidl Κύπρου θα βρείτε πολλές κοπές χοιρινού από διαφορετικά μέρη του ζώου, όπως ψαρονέφρι, μπριζόλες λαιμού –ιδανικές για τον φούρνο και όχι μόνο–, αλλά και χοιρινό για σουβλάκι. 

Το μοσχάρι έχει την τιμητική του, ασφαλώς, και θα το βρείτε σε πολλές και διαφορετικές κοπές για κάθε γούστο και πιάτο. Συνήθως προτιμώ το Premium Black Angus με το striploin φιλέτο, όμως θα βρείτε και το rib eye, τη γνωστή μας σπαλομπριζόλα. Υπάρχει, βέβαια, και η επιλογή του chopped steak, αλλά και του βοδινού κρέατος σε κύβους, για σούπες, γιουβέτσι, στη γάστρα ή όπως αλλιώς σας αρέσει. Η βοδινή κουτάλα, επίσης, γίνεται τέλειο κυριακάτικο ψητό στον φούρνο με πατάτες, όπως και το αρνάκι, που θα το βρείτε νωπό στα ψυγεία των Lidl Κύπρου. 

Ας μην ξεχνάμε και το κοτόπουλο, βέβαια, που ψήνεται εύκολα σε διάφορες εκδοχές. Θα το βρείτε ολόκληρο ή κομμένο, σε συσκευασίες μόνο με μηρούς ή πόδια, με ή χωρίς πέτσα, ακόμα και κοτόπουλο γεμιστό, μια εξίσου εύκολη λύση για μαγείρεμα. 

Οι κρύες μέρες και νύχτες του Φλεβάρη απαιτούν ζεστασιά. Μαμαδίστικα πιάτα κατσαρόλας, λαχταριστά κοκκινιστά, αχνιστές σούπες με μοσχάρι ή κοτόπουλο, χοιρινό και γενικότερα λιπαρά πιάτα που μας ευφραίνουν την καρδιά και μας χαρίζουν ενέργεια. 

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler