Skip to main content
5 Ιουλίου 2025

Ένα καλοκαιρινό πρωινό γεμάτο αρώματα και διάθεση για δημιουργία περίμενε τους συμμετέχοντες στη Lidl Food Academy. Με ποδιές δεμένες και κέφι για μάθηση, μπήκαν στον κόσμο του BBQ για να ανακαλύψουν τεχνικές και μυστικά που κάνουν τη διαφορά στο ψήσιμο.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια σαλάτα με ψητό καρπούζι και χαλούμι με τσίλι, μια ιδιαίτερη πρόταση που εντυπωσίασε με τις αντιθέσεις της – γλυκό, αλμυρό, καυτερό και δροσερό, όλα σε ένα πιάτο. Οι συμμετέχοντες έμαθαν τα μυστικά του σωστού ψησίματος των φρούτων και του συνδυασμού υλικών που ισορροπούν τη γεύση.

Στη συνέχεια, σειρά είχε η μεγάλη ποικιλία κρεατικών στη σχάρα. Σουβλάκια, μπριζολάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα και παϊδάκια ψήθηκαν με ακρίβεια, ενώ συνοδευτικά όπως πίτες, πατάτες, σαλάτες και σπιτικές σάλτσες ανέδειξαν το κάθε κομμάτι. Το μάθημα επικεντρώθηκε σε τεχνικές ελέγχου της φωτιάς, σωστό γύρισμα και time management στο BBQ.

Για το γλυκό φινάλε, οι συμμετέχοντες ετοίμασαν ένα επιδόρπιο γιαουρτιού με ψητά βερίκοκα, αρωματικό σιρόπι ροδόσταγμα και βανίλια. Ένα φρέσκο και καλοκαιρινό κλείσιμο που ολοκλήρωσε ιδανικά αυτό το ταξίδι.

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαλάτα με ψητό καρπούζι & χαλούμι με τσίλι ΓΑΛΠΟ

Ποικιλία κρεατικών στη σχάρα

Επιδόρπιο γιαουρτιού με ψητά βερίκοκα, σιρόπι ροδόσταγμα & βανίλια