Skip to main content
21 Ιουνίου 2025

Η Lidl Food Academy ταξίδεψε στη Δυτική Ευρώπη, με μια βραδιά αφιερωμένη στις αυθεντικές και απρόσμενα πικάντικες γεύσεις της Πορτογαλίας.

Η εμπειρία ξεκίνησε με τη δροσερή σαλάτα με χταπόδι (Salada de polvo), με μαρινάδα λεμονιού, λαχανικά και ελαιόλαδο από κονσέρβα – ιδανική εισαγωγή στη θαλασσινή κουλτούρα της χώρας.

Ακολούθησε το διάσημο κοτόπουλο πίρι πίρι, μαριναρισμένο σε καυτερή σάλτσα και ψημένο σε σχάρα ή φούρνο. Συνοδεύτηκε από ρύζι με ντομάτα (Arroz de tomate), με πλούσια γεύση και τέλεια υφή.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έφτιαξαν το εμβληματικό Bacalhau à Brás, ένα πιάτο με μπακαλιάρο, πατάτες, αβγά και ελιές που συνδυάζει απλά υλικά με νοστιμιά που θυμίζει ταβέρνα της Λισαβόνας.

Το γλυκό φινάλε ήρθε με τα διάσημα Pastéis de nata – τραγανή σφολιάτα γεμιστή με βελούδινη κρέμα και αρώματα κανέλας και βανίλιας. Ένα μικρό θαύμα της μοναστικής πορτογαλικής παράδοσης που έκλεισε ιδανικά το μάθημα.

Συνταγές Σεμιναρίου

Σαλάτα με χταπόδι – Salada de polvo

Κοτόπουλο πίρι πίρι (Piri piri)

Παστέλ ντε νάτα (Pastéis de nata)