Σούπα με “dumplings” (κινέζικα ραβιόλια) σε φρέσκο ζωμό γαρίδας
Χρόνος Παρασκευής
45'
Χρόνος Ψησίματος
4'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη (225γρ.):
- 1 φλιτζ. αλεύρι (150γρ.) για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, νώμα
- 75γρ. ζεστό νερό
- 1 κ.γ. (5γρ.) φυτικό λάδι, Vita d’or
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για τη γέμιση:
- 500γρ.γαρίδες Ocean Sea, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (κρατήστε το κέλυφος για τον ζωμό)
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 εκ. κομμάτιρίζα τζίντζερ, τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο, Kania
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι(άσπρο μέρος μόνο)
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- Πρέζα ζάχαρη, Belbake
Για τον ζωμό γαρίδας:
- Κέλυφος και ουρά από 500γρ. γαρίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- 1 μικρό καρότο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κοτσάνια μαϊντανό
- 5 εκ. φλούδα λεμόνι
- 1 εκ. κομμάτιρίζα τζίντζερ
- 1 λίτρο κρύο νερό
Για το τελείωμα:
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος μόνο)
- 4 κ.γ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο, Vitasia
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τη ζύμη: Ανακατέψτε το αλάτι μέσα στο αλεύρι. Σιγά σιγά ρίξτε το ζεστό νερό, ανακατεύοντας αρχικά με ένα πιρούνι. Προσθέστε και το λάδι και σχηματίστε μια ζύμη μαλακή και χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια μπάλα. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
- Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
- Για να φτιάξετε τις πίτες των dumplings: Χωρίστε τη ζύμη σε 15 μικρά κομματάκια (15γρ.). Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε κομμάτι με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο, με διάμετρο περίπου 13 εκ. (να χωράει στην παλάμη σας).
- Βάλτε 40γρ. γέμιση στη μέση, αλείψτε με λίγο νερό στην άκρη και κλείστε τη ζύμη, σχηματίζοντας πουγκιά. Ακολούθως διπλώστε, τσιμπώντας τη ζύμη γύρω γύρω. Τοποθετήστε τα πουγκιά επάνω σε αλευρωμένο δίσκο, σκεπασμένα με μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσετε και τον ζωμό.
- Ετοιμάστε τον ζωμό: Σε μία μέτρια κατσαρόλα προσθέστε μέσα τα κελύφη γαρίδας, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τα κοτσάνια μαϊντανό, τη φλούδα λεμόνι, το τζίντζερ και το 1 λίτρο κρύο νερό.
- Κοχλάστε το νερό και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Ψήστε για μισή περίπου ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα τον ζωμό (αφαιρέστε τον αφρό που δημιουργείται από πάνω).
- Αφού τελειώσει ο ζωμός, περάστε τον από ένα κόσκινο έχοντας έτσι ένα αρωματικό υγρό έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε για τη σούπα. Βάλτε τον ζωμό πίσω στην κατσαρόλα.
Για το τελείωμα της σούπας:
- Αφού ετοιμάσετε τον ζωμό προσθέστε τα πουγκιά μέσα για να ψηθούν.
- Αφήστε να βράσουν για 3-5 λεπτά.
- Σερβίρετε σε μπολ σούπας γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος μόνο), σάλτσα σόγιας και σταγόνες σησαμέλαιο.