Γαρίδες και σολομός στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, πουρέ πατάτας και τραγανό κρεμμύδι
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τις γαρίδες:
- 500γρ. γαρίδες 16/20 με ουρά, Ocean Sea
- Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι, νώμα
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 2 κ.γ. λάδι σουσαμιού, Vitasia
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πατάτα πουρέ (συνταγή #3)
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
- Φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
Υλικά για το σολομό:
- 4 τεμάχια σολομό σε μερίδες (125γρ), Ocean Sea
- Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
- 8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι, νώμα
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 2 κ.γ. λάδι σουσαμιού, Vitasia
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Γαρνιτούρες:
- Πουρέ πατάτας (συνταγή #3)
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
- Φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
Υλικά για πουρέ:
- 125γρ. πουρέ πατάτας σε φακελάκι, Harvest Basket
- 750γρ. νερό
- 2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη, Kania
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τις γαρίδες: Ξεπαγώστε και μαρινάρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ με τα εξής: λάιμ, σόγια, μέλι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο, λάδι σουσαμιού, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρετε τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Για το σολομό: Ξεπαγώστε και μαρινάρετε το σολομό σε ένα ταψάκι ή βαθύ πιάτο με τα εξής: λάιμ, σόγια μέλι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο λάδι σουσαμιού, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρετε τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Αφού μαριναριστούν και τα δύο, σουρώστε τις γαρίδες και το σολομό ξεχωριστά και κρατήστε τις μαρινάδες στην άκρη.
- Κοχλάστε τη μαρινάδα σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
- Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήστε τις γαρίδες και τον σολομό. Ενώ ψήνονται τα θαλασσινά, πάρτε ένα πινέλο και αλείψτε τα με τη μαρινάδα.
- Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τις γαρίδες και το σολομό στην άκρη.
- Σερβίρετε με τον πουρέ πατάτας, τραγανό κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο (συνταγή #3).
Για τον πουρέ:
- Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά.
- Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι.