Σολομό στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, πουρέ πατάτας και τραγανό κρεμμύδι
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τις γαρίδες:
- 4 μερίδες σολομό, Ocean Sea
- Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι, νώμα
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 2 κ.γ. λάδι σουσαμιού, Vitasia
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πατάτα πουρέ (συνταγή #2)
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
- Φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
Γαρνιτούρες
- Πατάτα πουρέ (συνταγή #2)
- Τραγανό κρεμμύδι, Kania
- Φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
Πατάτα πουρέ με κουρκουμά
- 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket
- 750γρ. νερό
- 2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη, Kania
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τον σολομό: Ξεπαγώνουμε και μαρινάρουμε τον σολομό σε ένα μπολ με το λάιμ, σόγια μέλι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο λάδι σουσαμιού, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρουμε τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Αφού μαριναριστεί, σουρώνουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
- Κοχλάζουμε τη μαρινάδα σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
- Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήνουμε τον σολομό. Ενώ ψήνεται, παίρνουμε ένα πινέλο και τα αλείβουμε με τη μαρινάδα.
- Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον σολομό στην άκρη.
- Σερβίρουμε με πατάτα πουρέ (συνταγή #2), τραγανό κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.
Πατάτα πουρέ με κουρκουμά
- Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά.
- Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι.