Παέγια με θαλασσινά
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών, Kania
- 1 γρ. σαφράν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη, Kania
- 125γρ. ρύζι Καρολίνα, νώμα
- 50γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
- 150γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη), Freshona
- 400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο), Ocean Sea
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, για τη γαρνιτούρα
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε τον ζωμό με το σαφράν: Σε 400ml νερό, προσθέτουμε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος του ζωμού.
- Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ακολούθως, βάζουμε το κρασί με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
- Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέτουμε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.