Μάφιν λεμόνι (χωρίς μίξερ)
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
60'
Μερίδες
7
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κέικ
- 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 75γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
- ½ κ.γ. baking powder, Belbake
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 μέτριο αυγό, νώμα
- 50γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 25ml φυτικό λάδι, Vita d’or ή βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- ½ κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
- ½ κ.σ. ρούμι
- 1 κ.γ. βανίλια, Belbake
- ½ κ.γ μαγειρική σόδα, Belbake
Για το γλάσο (προαιρετικά)
- 50γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake ανακατεμένη με 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι και 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε 6-8 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ετοιμάζουμε δυο μπολ με υλικά: Στο ένα μέτριο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Στο άλλο μέτριο μπολ προσθέτουμε τον χυμό, τα αυγά, το φυτικό λάδι, το λεμόνι, το μηλόξιδο, το ρούμι, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να αφρίσει η σόδα.
- Με γρήγορες κινήσεις ενώνουμε το μπολ με το αλεύρι και τη ζάχαρη μαζί με το μπολ με τα υγρά υλικά.
- Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
- Ψήνουμε στους 175οC για 20-22΄. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς τα ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
- Ακολούθως τα περιχύνουμε με το γλάσο.
- Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.