Κρύα σούπα Σαλμορέχο “Salmorejο” ή γκασπάτσιο “gazpacho”
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
0'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. πασάτα ντομάτας, Freshona
- 250γρ. κόκκινα ντοματίνια
- 100γρ. ψωμί
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 10 φύλλα βασιλικό
- 2 κ.σ. ξίδι, Pason
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 κ.γ. μέλι, Marlen
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
Γαρνίρισμα
- 2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
- Βραστό ζαμπόν (χάμ), νώμα
- Ντοματίνια
- Κόλιανδρο
- Τσίλι
- Κόκκινα κρεμμύδια τουρσί
- Σπόροι κολοκύθας, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
- Για να έχουμε μια πιο βελουδένια υφή, την περνάμε από σουρωτήρι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε με τις γαρνιτούρες.