Κυκλαδίτικη Καρπουζόπιτα
Χρόνος Παρασκευής
25'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. ψίχα καρπουζιού, άσπερμο
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 1 κ.σ. μέλι, νώμα
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
- 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- Ελαιόλαδο, νώμα
- Σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό, Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόχαρτο διαμέτρου 20-22 εκατοστών. Το λαδόχαρτο θα βοηθήσει την πίτα να βγει πιο εύκολα από τη φόρμα μετά το ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ συνθλίψτε το καρπούζι με τα δάκτυλα μέχρι να έχετε μικρά κομμάτια και αρκετό χυμό. Εάν το καρπούζι δεν είναι άσπερμο, αφαιρέστε τα σπόρια.
- Προσθέστε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια αλείψτε το λαδόχαρτο στο ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Ρίξτε το μείγμα με το καρπούζι ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Το μείγμα θα πρέπει να έχει πάχος 1-2 εκατοστών για να έχει λεπτό σώμα και τραγανή κρούστα.
- Ραντίστε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίστε με το σουσάμι.
- Ψήστε στους 180°C για μισή ώρα με σαράντα λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Αφαιρέστε την από τον φούρνο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε με παγωτό ζεστή ή κρύα (παγωμένη στο ψυγείο).