Skip to main content

Pad Thai

Pad Thai

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

5'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. noodles ρυζιού, Vitasia
  • 200γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες, Ocean Sea
  • 3 κ.σ. λάδι, Vita dor
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
  • 150γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, Του Χασάπη
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
  • 3 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 4 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 2 αυγά, χτυπημένα, νώμα
  • 100γρ. φύτρες φασολιών
  • 40γρ. φιστίκια καβουρδισμένα, Alesto
  • φύλλα κόλιανδρο

 

Για σερβίρισμα: τηγανητό φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος) και ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αν χρειάζεται) και τις χοντροκόβουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Ετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής σε μικρά ή μέτρια μπολάκια: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μαζί με το τσίλι και τα ανακατεύουμε σε ένα μέτριο μπολ μαζί με το χοιρινό που κόψαμε σε λωρίδες.
  4. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) και σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τηγανητό φρέσκο κρεμμύδι που θα σερβιριστεί σαν συνοδευτικό. Για το τηγανητό κρεμμύδι απλά το σοτάρουμε μαζί με αλάτι σε 1 κ.σ. φυτικό λάδι και αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά.
  5. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε ένα μέτριο μπολ μαζί με τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό από λάιμ και την καστανή ζάχαρη.
  6. Σε ένα άλλο μπολάκι τοποθετούμε και τα αυγά. Κτυπάμε ελαφρά το μείγμα. Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε το αυγό ξεχωριστά όπως ψήνουμε τα αυγά scrabbled.
  7. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετούμε τις φύτρες φασολιών και σε ένα μικρό τα 40γρ. φιστίκια.
  8. Αφού ετοιμάσαμε τα υλικά προχωρούμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το τσίλι το σκόρδο και το χοιρινό.
  9. Οταν πάρει το χοιρινό χρώμα βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  10. Στη συνέχεια βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) και τα noodles.Ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό, ανακατεύοντας καλά.
  11. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σάλτσα ψαριού, το ψημένο αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  12. Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλισμένα με φύτρες φασολιών, φιστίκια και φύλλα κόλιανδρο.
  13. Στο πλάι τοποθετούμε επιπλέον φιστίκια και τηγανητό κρεμμύδι.