Pad Thai

Χρόνος Παρασκευής
25'

Χρόνος Ψησίματος
10'

Μερίδες
2

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. noodles ρυζιού, Vitasia
- 3 κ.σ λάδι φυτικό, Vita d’or
- 250γρ. μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες, Ocean Sea
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τσίλι
- 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (λευκό μέρος)
- 5 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 3 κ.σ. χυμό λάιμ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Για σερβίρισμα:
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
- Φύλλα κόλιανδρο
- 100γρ. φύτρες φασολιών
- 50γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, Alesto
- Μοσχολέμονο (lime) κομμένο σε μοίρες
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Μουλιάζουμε τα noodles 10 λεπτά σε χλιαρό νερό, στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε όλα τα υλικά της συνταγής.
- Σε γουόκ με 1 κ.σ. λάδι ψήνουμε τα αυγά ανακατεύοντας (scrambled) και τα αφαιρούμε.
- Σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι το σκόρδο, το τσίλι και το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα noodles και τη σάλτσα (σόγια, ψαριού, λάιμ, ζάχαρη). Ανακατεύουμε καλά.
- Επιστρέφουμε τα αυγά στο γουόκ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε με φύτρες φασολιών, φιστίκια, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μοίρες λάιμ στο πλάι.