Πράσινο κάρυ κοτόπουλο
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. λάδι, Vita d’or
- 1 κρεμμύδι ξηρό (λευκό ή κόκκινο) ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πράσινη πάστα κάρυ, Vitasia
- 400γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας, Vitasia
- 500γρ. μηροί κοτόπουλο κομμένοι σε λωρίδες, Του Χασάπη
- 100γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών, Green Grocer’s
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- Φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
Πράσινη πάστα κάρυ
- 1 κ.σ. σπόρους ξηρού κόλιανδρου
- 2 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
- 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 5 κόκκινα κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 5εκ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 6 φύλλα καφίρ
- 3 λεμονόχορτα
- 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. λάδι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάστα του πράσινου κάρυ για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι