Παγωτό με γάλα καρύδας, μπανάνα, μάνγκο
Χρόνος Παρασκευής
5'
Χρόνος Ψησίματος
2'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. γάλα καρύδας, Vitasia
- 50γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ. (2γρ.) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
- 300γρ. παγωμένα εξωτικά φρούτα (μπανάνες, μάνγκο, παπάγια)
- Νιφάδες καρύδας, ελαφρώς καβουρδισμένες, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τις νιφάδες καρύδας: Σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας. Τις καβουρδίζουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Για το παγωτό: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέθουμε καλά.
- Ακολούθως, ρίχνουμε μέσα τις παγωμένες φράουλες και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα παγωτό.
- Χρησιμοποιώντας μία μαρίζα ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε το παγωτό σε παγωμένα ποτήρια και γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας.