Αμερικάνικα pancakes
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, νώμα
- 2 κ.γ. baking powder, Belbake
- ½ κ.γ. αλάτι, νώμα
- 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 250γρ. γάλα, Milbona
- 2 μέτρια αυγά, ελαφρώς κτυπημένα, νώμα
- 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona
Για το τηγάνισμα
- Φυτικό λάδι, Vita d’or
Για το σερβίρισμα
- Βούτυρο ανάλατο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, Milbona
- Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, Γλυκάνθη
- Μούρα του δάσους, Green Grocers
- Πραλίνα φουντουκιού, Vemondo
- Ξηρούς καρπούς, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό και προσθέτουμε μέσα το γάλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να ξεκουραστεί. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηκτό σε σχέση με τις γαλλικές κρέπες.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ξέβαθο τηγάνι και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
- Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
- Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια τηγανίτα 15 εκατοστών περίπου. Δεν απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι όπως κάνουμε με τις γαλλικές κρέπες.
- Όταν το μείγμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Όταν πάρουν χρώμα οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές τότε είναι έτοιμες.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με τις γαρνιτούρες της επιλογής μας.