Piscialandrea
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 100γρ. αλεύρι χωριάτικο, νώμα
- 1 κ.γ. (8γρ.) αλάτι,νώμα
- 250γρ. χλιαρό νερό
- 16γρ. (4 κ.γ.) ελαιόλαδο, νώμα
- 1 κ.γ. μέλι, νώμα
Για τα υλικά της πίτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
- 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, Combino
- 1κ.γ. αλάτι,νώμα
- 6-8 φιλέτα αντζούγιας, NIXE
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 100γρ. μικρές μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, νώμα
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- Ρίγανη για το πασπάλισμα, νώμα
Για το ψήσιμο
- 1 κ.σ. λεπτό σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη με τη σειρά που σας δίνεται στη συνταγή.
- Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να κολλά ελαφρώς στα χέρια. Λαδώστε τα χέρια σας και κάντε τη ζύμη σαν μια μπάλα.
- Στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη.
- Αφήστε την για 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον ή μέχρι να φουσκώσει.
- Κόψτε ένα λαδόχαρτο διαμέτρου 35 εκατοστών και τοποθετήστε το σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών.
- Ακολούθως, λαδώστε το λαδόχαρτο με ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με σιμιγδάλι ή με τριμμένη φρυγανιά.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη (μετά από 2 ώρες), τοποθετήστε τη ζύμη επάνω στο λαδόχαρτο που λαδώσατε με ελαιόλαδο.
- Αλείψτε τα δάκτυλα σας με ελαιόλαδο κι ανοίξτε τη ζύμη με τα δάκτυλά σας για να δημιουργηθούν μικρές τρύπες σαν «λακκούβες».
- Όταν έχετε μια στρογγυλή πίτα διαμέτρου 30 εκατοστών τότε σημαίνει πως είναι έτοιμη.
- Σκεπάστε την με καθαρό ρούχο κουζίνας και αφήστε την για μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον ή μέχρι να φουσκώσει ξανά.
Για τα υλικά της πίτας
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε το καλά με τις ντομάτες.
- Ανακατέψτε την κάπαρη όπως και τις λεπτές σκελίδες σκόρδο με το λάδι από τις αντζούγιες για να μην καούν στο ψήσιμο.
Για την τελική προετοιμασία
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη (έχει φουσκώσει δεύτερη φορά) και τα υλικά, τοποθετήστε την ντομάτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη.
- Ψήστε 25 λεπτά ή αναλόγως με τον φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ζύμη και ροδοκόκκινη κρούστα.
- Λίγο πριν σερβίρετε, ρίξτε επάνω τη ρίγανη.