Φρέσκα ζυμαρικά με πέστο αλά τζενοβέζε
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
3'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. φρέσκα ζυμαρικά, DELUXE
Για το πέστο
- 50γρ. φύλλα βασιλικού
- 50γρ. ελαιόλαδο, νώμα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι, alesto
- 25γρ. παρμεζάνα, Lovilio
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Για το γαρνίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- Παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
- Γλυκές νιφάδες μπούκοβο, Kania
- Φρέσκο βασιλικό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το πέστο
- Σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά για το πέστο.
- Αλέστε μέχρι να έχετε μια αλοιφή.
Για τα ζυμαρικά
- Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
- Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να σας ψηθούν.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και προσθέστε το πέστο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
- Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο.
- Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι, τυρί τριμμένο και γλυκές νιφάδες μπούκοβο.