Insalata Di Arance (Σικελία)
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 4 πορτοκάλια
- 1 φινόκιο (μαραθόριζα) με πρασινάδα (φύλλα)
- 50 γρ. ψητές μαύρες ελιές καλαμάτας, ΕΥ
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πρασινάδα από τη ρίζα του φινόκιο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Προαιρετικά
- Βραστό κοτόπουλο σε φέτες, Dulano
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τις ελιές και ψήστε τις σε υψηλή φωτιά μέχρι να τσουρουφλιστούν ελαφρώς. Αφήστε τις να κρυώσουν.
- Ακολούθως, αφαιρέστε τη φλούδα από το πορτοκάλι και κόψτε το σε ροδέλες. Προαιρετικά κόψτε τις ροδέλες στη μέση. Τοποθετήστε τις όμορφα σε μια πιατέλα. Αν θα χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο τοποθετήστε εναλλάξ τις φέτες κοτόπουλο με το πορτοκάλι.
- Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε.
- Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και τις ελιές.