Πράσινη σαλάτα με νιφάδες παρμεζάνας και γλυκό κάστανο
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
0'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία (150γρ) σπανάκι φύλλα
- 10 φύλλα μοβ ή πράσινο βασιλικό
- 100γρ. νιφάδες παρμεζάνας, Deluxe
- 100γρ. καρύδια, Alesto
- 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες, κατά μήκος με τον αποφλοιωτή
- ½ μικρή κουλούμπρα, κομμένη σε σπιρτόξυλα
- 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 παντζάρι βραστό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
- 100γρ. κρουτόν ή κριτσίνια, νώμα
- 6 τεμάχια γλυκό κάστανο, Deluxe
Για τη βινέγκρετ μελιού με ρόδι:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, Deluxe
- 2 κ.σ. ξύδι με ρόδι, Deluxe
- 1 κ.γ. μέλι, νώμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετούμε το σπανάκι σαν ένα στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
- Γαρνίρουμε το σπανάκι με κρουτόνια, το τυρί, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά σε σχήματα.
- Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.