Λαχανόσουπα με λουκάνικο Κάλντο Βέρντε (“Caldo Verde”)
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 λουκάνικο αέρος (12 εκ.) chouriço (ή άλλο λουκάνικο), κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. πιπέρι | νώμα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι (ή όσο χρειάζεται)
- 2 μέτριες πατάτες (400 γρ.) αποφλοιωμένες, κομμένες σε φέτες
- 250 γρ. λαχανίδα (kale), χωρίς στέλεχος, χοντροκομμένη
- 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
- Καλαμποκόψωμο broa (ή άλλο ψωμί), για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο. Αφού ροδίσει καλά, τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάρατε το λουκάνικο, προσθέστε ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε την πατάτα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
- Έπειτα ρίξτε μέσα νερό ή ζωμό, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά – ή μέχρι να ψηθεί πολύ καλά η πατάτα.
- Όταν ψηθεί η πατάτα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήστε την πατάτα με το ειδικό εργαλείο. Στη σούπα θα πρέπει φαίνονται τα κομμάτια της πατάτας (να μην είναι πουρές).
- Τέλος, τοποθετήστε τη σούπα πίσω στην εστία και προσθέστε μέσα τη λαχανίδα και το λουκάνικο.
- Βράστε για ακόμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρετε με φρυγανισμένο καλαμποκόψωμο ή άλλο ψωμί.