Skip to main content

Σπαγγέτι με χορτοφαγική σάλτσα μπολονέζ

Σπαγγέτι με χορτοφαγική σάλτσα μπολονέζ

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα μπολονέζ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ αλάτι, νωμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 μέτρια μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 275γρ. κιμά σόγιας, Vemondo
  • 2 κ.σ ντοματόπαστα, Kania
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 στέλεχος σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. λευκό ή ροζέ vegan κρασί, cimarosa
  • 200γρ. ζεστό νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας, Kania
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, νωμα
  • 1 κ.γ πιπέρι, Kania
  • Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι) για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania
  • 250γρ. σπαγγέτι, Combino βρασμένα σε ζεστό αλατισμένο νερό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Αφού καραμελώσει ελαφρώς, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαράνουν.
  4. Ακολούθως προσθέστε και τον κιμά σόγιας, την ντοματόπαστα, τις ντομάτες, το σέλινο και το καρότο.
  5. Ανακατέψτε για ένα λεπτό και προσθέστε το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί και προσθέστε το ζεστό νερό, το ξυλάκι κανέλας,  τη ρίγανη και το πιπέρι.
  6. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το καρότο (μαλακώσει).
  7. Εάν χρειαστεί προσθέστε και άλλο ζεστό νερό.
  8. Όταν ψηθεί η σάλτσα και δέσει η σάλτσα προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά και αφαιρέστε το το ξυλάκι κανέλας.
  9. Σερβίρετε με τα ψημένα σπαγγέτι.
  10. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά και γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania

Για τα ζυμαρικά:

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
  2. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.