Μαλακά τάκος με ψάρι
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 8 μέτριες πίτες τορτίγιας
(με τη σειρά που θα τοποθετηθούν πάνω στην πίτα)
- 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας | Vita d’or
- 8 κ.σ. σάλτσα γουακαμόλε | Snack Day
- ανάμεικτη σαλάτα με λάχανο
- 16-24 τεμάχια fish fingers | Ocean Sea
- σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo” (βλ. συνταγή #3)
- 4 ροδέλες φρέσκου ανανά κομμένου σε κυβάκια
- 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- 8 κ.σ. σάλτσα fajita (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
- 2 μοσχολέμονα (limes) ή λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges) (για το σερβίρισμα)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα fish fingers
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ψήστε τα fish fingers στους 180°C για 20 λεπτά.
Για τις πίτες
- Ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Συναρμολόγηση
- Αλείψτε την κάθε πίτα με 1 κ.σ. γουακαμόλε και προσθέστε από πάνω λίγη σαλάτα.
- Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε 2-3 fish fingers, μετά 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo” και τα κυβάκια ανανά.
- Στη συνέχεια πασπαλίστε με τα μεξικάνικα μπαχαρικά.
- Τέλος, σερβίρετε δίπλα ένα κομμένο μοσχολέμονο.
- Σερβίρετε αμέσως.
Τάκος και μαλακά τάκος: Για τα τάκος, οι πίτες τορτίγιας διπλώνονται, τηγανίζονται και γεμίζονται, ενώ για τα μαλακά τάκος οι πίτες μπορούν απλώς να ζεσταθούν, χωρίς να τηγανιστούν, και τα υλικά τυλίγονται μετά.
Τα τάκος περιλαμβάνουν οποιοδήποτε είδος κρέατος, ψαριού ή λαχανικού, με μία δόση salsa με γαρνιτούρα κρεμμυδιού και κόλιανδρου.
Ένα κουτί FAJITA MEAL KIT (El Tequito) περιλαμβάνει: 8 μέτριες πίτες τορτίγιας, σάλτσα fajita, μεξικάνικα μπαχαρικά.