Skip to main content

Παέγια με θαλασσινά

Παέγια με θαλασσινά

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών | Kania
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | EY
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη | Kania
  • 125 γρ. ρύζι Καρολίνα | νώμα
  • 50ml λευκό κρασί | Cimarosa
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 150 γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη) | Freshona
  • 400 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο) | Ocean Sea
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (για το σερβίρισμα)

Για τη Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από μοσχολέμονο
  • ½κ.γ.κύμινο | Kania
  • αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
  • ανάμεικτα μπαχαρικά | Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τον ζωμό: Σε 400ml νερό, προσθέτουμε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος του ζωμού.
  2. Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  4. Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Ακολούθως βάζουμε το κρασί με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και τον ζωμό. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
  8. Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέτουμε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  11. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα ντοματίνια και σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.