Παέγια με θαλασσινά
Χρόνος Παρασκευής
15
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών | Kania
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο | EY
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη | Kania
- 125 γρ. ρύζι Καρολίνα | νώμα
- 50ml λευκό κρασί | Cimarosa
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
- 150 γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη) | Freshona
- 400 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο) | Ocean Sea
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση (για τη γαρνιτούρα)
- 1 κ.σ. μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος (για τη γαρνιτούρα)
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (για το σερβίρισμα)
Για τη Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- χυμός από μοσχολέμονο
- ½κ.γ.κύμινο | Kania
- αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
- ανάμεικτα μπαχαρικά | Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε τον ζωμό: Σε 400ml νερό, προσθέτουμε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος του ζωμού.
- Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ακολούθως βάζουμε το κρασί με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και τον ζωμό. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
- Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέτουμε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα ντοματίνια και σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.