Κοτόπουλο με πράσινο κάρι
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. λάδι | Vita d’or
- 1 κρεμμύδι ξερό (λευκό ή κόκκινο), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πράσινη πάστα κάρι | Vitasia
- 400 γρ. κρέμα καρύδας | Vitasia
- 600 γρ. μηροί κοτόπουλου κομμένοι σε λωρίδες | Του Χασάπη
- 100 γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια (3 εκ.) | Green Grocer’s
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 1 κ.σ. χυμός λάιμ
- 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
Για την πράσινη πάστα κάρι
- 1 κ.σ. κόλιανδρος
- 2 κ.γ. σπόροι κύμινου
- 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
- 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 5 κόκκινα κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 6 φύλλα καφίρ
- 3 λεμονόχορτα
- 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. λάδι
Για το ρύζι γιασεμιού
- 1 φλ. ρύζι γιασεμιού | νώμα
- 1⅓ φλ. νερό
- ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και, αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάστα του πράσινου κάρι για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι (συνταγή #2).
Για το ρύζι γιασεμιού
- Ξεπλύντε καλά το ρύζι με κρύο νερό, μέχρι το άμυλο να φύγει και να βγει το νερό καθαρό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι πάνω σε μία λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέστε 1⅓ φλ. νερό και το αλάτι.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Αφήστε το για 9-10 λεπτά μισοσκεπασμένο. Μην ανακατέψετε το ρύζι.
- Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.