Σουβλάκια Μαυριτανίας (“Pinchos Morunos”)
Χρόνος Παρασκευής
120'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα
- 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο για σουβλάκι | Του Χασάπη
- Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο | ΕΥ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο | Kania
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, αλεσμένος
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | Kania
- 1 κ.γ. κουρκουμάς |Kania
- 1 κ.γ. ρίγανη |Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. κανέλα, αλεσμένη | Kania
Επιπλέον υλικά
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι (για το ψήσιμο) | Vita d’or
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (για το σερβίρισμα)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βάζουμε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείφουμε (με ένα πινέλο ή χαρτί) την επιφάνειά του με φυτικό λάδι.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.