Ζυμαρικά αλά Καρμπονάρα (με κρέμα σόγιας) και τσιπς μανιταριών
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
60'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι), Combino
- 1 ½ κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο, νώμα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 400ml κρέμα σόγιας, Vemondo
- 50γρ. χορτοφαγικό τυρί, Vemondo
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Γαρνιτούρες
- 4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Τσιπς μανιταριών (συνταγή #4)
- Τριμμένο χορτοφαγικό τυρί, Vemondo
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε πρώτα τα τσιπς μανιτάρι (συνταγή #4).
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί στα ¾ και να δέσει.
- Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε το τυρί, το πιπέρι, 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο και μισή ποσότητα από τα μανιτάρια τσιπς. Ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε τα ψημένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο.
- Σερβίρετε σε πιάτο γαρνίροντας τα ζυμαρικά με επιπλέον μαϊντανό, τσιπς μανιταριών και τυρί.
Για τα ζυμαρικά
- Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
- Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.