Γιουβέτσι με γαρίδες στον φούρνο
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο | EY
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- 200 γρ. κριθαράκι | Combino
- 250 γρ. καθαρισμένες γαρίδες με σκόρδο, χοντροκομμένες | Ocean Sea
- 50 ml ούζο
- 150 ml λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί | Cimarosa
- 1 μεγάλο καρότο, χοντροτριμμένο
- 2 κ.σ. πολτός ντομάτας | Kania
- ½ λίτρο ζεστό νερό (ή όσο χρειαστεί)
- 250 γρ. ντομάτα πασάτα | Freshona
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη ή μέλι
- 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι | νώμα
- Πιπέρι | Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170℃.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι σε μία κατσαρόλα με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αφού ροδίσει καλά, προσθέστε το κριθαράκι και λαδώστε το καλά, ανακατεύοντάς το.
- Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Ανάψτε με ούζο και σβήστε με κρασί. Ανακατέψτε μέχρι να ελαττωθεί το κρασί στο μισό.
- Προσθέστε το ζεστό νερό, το καρότο, τον πολτό ντομάτας, την ντομάτα πασάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Αδειάστε το φαγητό μέσα σε μία γάστρα ή σε κάποιο πυρίμαχο σκεύος, με το υγρό να είναι δύο (2) δάχτυλα περίπου πάνω από το κριθαράκι.
- Καλύψτε με λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και ψήστε στους 170℃ για μισή ώρα.
- Αφού ψηθεί, ξεσκεπάστε το φαγητό και σερβίρετε.