Ατζέμ πιλάφι
Χρόνος Παρασκευής
20
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο | Milbona
- 200 γρ. ψαχνό βοδινό (μαλακό κρέας), κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. φιδές | Combino
- 300 γρ. ρύζι parboiled | νώμα
- 1 ξυλάκι κανέλας | Kania
- 1 φύλλο δάφνης
- 700 ml ζεστός ζωμός βοδινού
- 50 γρ. σταφιδάκια | νώμα
- 50 γρ. πινόλια (κουκουνάρια) ή χαλεπιανό χοντροκομμένο
- 1 κ.γ. πιπέρι | νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρέας. Αφού ροδίσει καλά, αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα όπου σοτάρατε το κρέας, προσθέστε ακόμα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα τον φιδέ και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, την κανέλα και τη δάφνη και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
- Τέλος, ρίξτε μέσα τον ζωμό, το κρέας που σοτάρατε πριν, τα σταφιδάκια, τους ξηρούς καρπούς και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
- Όταν βράσει το ρύζι, σκεπάστε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας.