Skip to main content

Κανταΐφι κιουνεφέ

Κανταΐφι κιουνεφέ

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. (και 25 γρ. για το άλειμμα του ταψιού) βούτυρο ανάλατο λιωμένο | Milbona
  • 225 γρ. φύλλο κανταΐφι (μισή συσκευασία) | KARDIS
  • 250 γρ. ανάλατη φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη | Lovilio
  • 250 γρ. γάλα αιγοπρόβειο
  • 20 γρ. άμυλο αραβοσίτου (corn flour)

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. λευκή ζάχαρη | Belbake
  • 125 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι
  • 4 κ.σ. ροδόσταγμα

Για τη γαρνιτούρα/σερβίρισμα

  • 50 γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης | Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το σιρόπι

  1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο, για να κρυώσει. Βράστε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και, αφού φτάσει σε σημείο βρασμού, αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.
  2. Τέλος, προσθέστε μέσα το ροδόσταγμα.

 

Για το κιουνεφέ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Λιώστε συνολικά 125 γρ. βούτυρο και βουτυρώστε ένα ταψάκι των 25-27 εκ. Θα χρειαστείτε περίπου 25 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα.
  2. Βράστε το γάλα μαζί με το άμυλο αραβοσίτου (corn flour).
  3. Αφρατέψτε το κανταΐφι με τα δάχτυλα, μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του, και μετά ψιλοκόψτε το λίγο με ένα μαχαίρι, ώστε να μην είναι πολύ μακριές.
  4. Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το με το βούτυρο.
  5. Στρώστε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στο ταψάκι.
  6. Πατήστε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη, ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
  7. Στη συνέχεια πασπαλίστε το κανταΐφι με τη μοτσαρέλα και περιχύστε το μείγμα του γάλακτος, αφήνοντας δύο δάχτυλα χωρίς σάλτσα γύρω γύρω.
  8. Καλύψτε το υπόλοιπο κανταΐφι που σας έχει μείνει πατώντας το ελαφρά με την παλάμη σας.
  9. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  10. Όταν βγει από τον φούρνο, περιχύστε με κρύο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο.
  11. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα φιστίκια.