Skip to main content

Λουκουμάδες τσούρος (churros)

Λουκουμάδες τσούρος (churros)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

6-8

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 300γρ. νερό
  • 50γρ.ανάλατο βούτυρο | Milbona
  • 1/4κ.γ. αλάτι | νώμα
  • ½φακελάκι εκχύλισμα βανίλιας | Belbake
  • ½ κ.γ. κανέλα αλεσμένη | Kania
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | νώμα
  • 1 μέτριο αυγό (50 γρ.)

 

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη | Kania
  • Φυτικό λάδιγια το τηγάνισμα | Vita D’or

 

Για τη σάλτσα σοκολάτας Caliente

  • 200ml γάλα πλήρες | Milbona
  • 100 γρ. σοκολάτα, σπασμένη σεκομμάτια | Fin Carre

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προετοιμασία: Σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο προσθέστε μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Επιπλέον, ετοιμάστε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αφήστε τα πιάτα κατά μέρος.
  2. Ετοιμάστε και τη σάλτσα σοκολάτας. Βλ. συνταγή #6. Αφήστε την κατά μέρος.
  3. Τοποθετήστε το λάδι στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα για τα τσούρος. Αν δείτε πως έχει πάρει θερμοκρασία, βγάλτε την από τη φωτιά. Προσοχή να μην καεί!
  4. Για τους λουκουμάδες τσούρος: Πάνω σε μία ζυγαριά τοποθετήστε τη μικρή κατσαρόλα. Ζυγίστε και προσθέστε μέσα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα.
  5. Τοποθετήστε στη φωτιά και αφήστε τα να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέστε το ζυγισμένο αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώςμεμία ξύλινη κουτάλα, έως ότου πετύχετε μία ομοιόμορφη ζύμη.
  7. Μεταφέρτετη ζύμησε ένα κρύομπολ και προσθέστετο αυγό, ανακατεύοντας με την κουτάλα με γρήγορες κινήσεις. Προσοχή να μην ψηθεί το αυγό!
  8. Μεταφέρτε τη ζύμησεμια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  9. Παράλληλα, ζεστάνετε σε μία βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι στους 200°C.
  10. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια), σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάχτυλό σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος).
  11. Τηγανίστε στο καυτό λάδι τρία τρία κορδόνια, το πολύ, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  12. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
  13. Κυλίστε τα τσούρος μέσα στο μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο μαζί με τη σάλτσα σοκολάτας.
  14. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

Για τη σάλτσα σοκολάτας Caliente

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα με τη σοκολάτακαι τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζα, για να μην «πιάσει» η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
  2. Αφαιρέστετην κατσαρόλα από τη φωτιά και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα τσούρος.