Καλτσόνε σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριές φλωρίνης
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
12'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μία πίτσα
- 1 στρογγυλή ζύμη διαμέτρου 25 εκατοστών (μισή ποσότητα από τη βασική συνταγή για πίτσα)
- 4 κ.σ. σάλτα ντομάτας με μελιτζάνα, Combino
- 80γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει (όπως εμένταλ), Milbona
- 1 μικρή πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, νώμα
- 1 ½ κ.γ. νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς μπούκοβο, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί για 10 λεπτά πριν αρχίσετε να ανοίγετε τη ζύμη, στους 220°C. Εάν δεν έχετε επίπεδο ταψί, γυρίστε ένα βαθύ ταψί ανάποδα.
- Παράλληλα, κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
- Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σε κύκλο διαμέτρου 25 εκατοστών και τοποθετήστε πάνω σε λαδόχαρτο (βλέπε συνταγή #2).
- Με γρήγορες κινήσεις, τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας πάνω στο μισό της πίτσας (γιατί θα το κλείσετε σε μισοφέγγαρο). Αφήστε ένα με δύο δάκτυλα χωρίς σάλτσα γύρω-γύρω.
- Τοποθετήστε το τριμμένο τυρί στο μισό της πίτσας πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
- Ακολούθως, τοποθετήστε πάνω στο τυρί, την πιπεριά, το μπούκοβο και τις 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.
- Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου, κλείστε τη ζύμη σαν μισοφέγγαρο και κλείστε επίσης γύρω-γύρω προσεκτικά για να κρατήσετε τη γέμιση μέσα.
- Αφού ετοιμάσετε το καλτσόνε, βγάλτε το ζεστό επίπεδο ταψί προσεκτικά από τον φούρνο και τοποθετήστε το πάνω σε πυρίμαχο πάγκο εργασίας.
- Τοποθετήστε το λαδόχαρτο με το καλτσόνε πάνω στο ταψί.
- Ψήστε 14 λεπτά στον αέρα ανάλογα με τον φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ροδοκόκκινη ζύμη.