Skip to main content

Σικελία/ Τζελάτο φράουλας σε ψωμί μπριός

Σικελία/ Τζελάτο φράουλας σε ψωμί μπριός

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

0'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 100ml. γάλα πλήρες, Milbona
  • 50γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 20 ml. Crema di Limoncino ή άλλο λικέρ
  • ½ κ.γ. (5 γρ.) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
  • 250γρ. κατεψυγμένες φράουλες, Green Grocer’s

Για την γαρνιτούρα και το σερβίρισμα

  • Φραντζολάκια Brioche, Χρυσός Μύλος
  • Ψιλοκομμένο φιστίκι Aιγίνης (χαλεπιανό), Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόψτε τα φραντζολάκια brioche στη μέση και πάνω σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι και φρυγανίστε τα ελαφρά.
  2. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέστε καλά.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε τη γρανίτα ανάμεσα στα φραντζολάκια brioche και γαρνίρετε με φιστίκι Αιγίνης (χαλεπιανό).