Skip to main content

28 Σεπτεμβρίου 2024

9:00
Oι συμμετέχοντες ήταν έτοιμοι για ένα μαγευτικό γαστρονομικό ταξίδι στη Νότια Γαλλία… but first, coffee! Αφού απόλαυσαν τον καφέ τους, κάθισαν αναπαυτικά για την παράδοση του σεφ μας.
10:00
Με το άρωμα της θάλασσας και των φρέσκων υλικών να γεμίζουν τον χώρο, οι συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στις κουζίνες όπου ξεκίνησαν με τη δροσερή και τραγανή Σαλάτα Nicoise, μια κλασική γαλλική πρόταση σαλάτας γεμάτη χρώματα και γεύσεις.
10:30
Στη συνέχεια, η εμπειρία απογειώθηκε υπό την καθοδήγηση του σεφ μας, με τη Bouillabaisse, το παραδοσιακό στιφάδο με θαλασσινά, που έφερε την αυθεντική γεύση της Προβηγκίας στα πιάτα μας.
11:30
Η προετοιμασία του φημισμένου ratatouille δεν άργησε να ακολουθήσει, με φρέσκα λαχανικά και αρωματικά να συνθέτουν ένα πιάτο γεμάτο καλοκαιρινή γεύση.
12:00
Το μάθημα ολοκληρώθηκε με το γλυκό highlight, τη γαλλική κρέμα clafoutis, και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν όλες τις δημιουργίες τους στην τραπεζαρία της Ακαδημίας μας που γέμισε με γεύσεις και αρώματα από τη Νότια Γαλλία.