Κέικ κακάο με κολοκάσι και επικάλυψη σοκολάτας-ταχινιού
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
8
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
- 200 γρ. πουρές κολοκάσι (βλ. συνταγή #4)
- 2 μεγάλα αυγά (120 γρ.)
- 75 γρ. λιωμένο βούτυρο | Milbona
- 100ml γάλα
- 130 γρ. αλεύρι φαρίνα | νώμα
- 30 γρ. κακάο | Belbake
- 150 γρ. ζάχαρη | Belbake
- 1 κ.γ. baking powder | Belbake
- ½ φακελάκι βανίλια | Belbake
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτας-ταχινιού
- 125 γρ. σοκολάτα 85% στερεά κακάο | D.Gross
- 200ml κρέμα σόγιας | Vemondo
- 60 γρ. ταχίνι με κακάο ή στέβια | γλυκάνθη
- 1 κ.σ. μέλι ανθέων | Deluxe
- 200 γρ. μούρα του δάσους για τη γαρνιτούρα/γέμιση
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τη φόρμα: Στρώστε τη βάση μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ (20 εκ.) με αποσπώμενη βάση με λαδόχαρτο.
- Για το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά: κολοκάσι, αυγά, λιωμένο βούτυρο και γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο, προσθέστε τη ζάχαρη, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ενώστε τα στερεά με τα υγρά υλικά.
- Μεταφέρτε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα και απλώστε το με ένα κουτάλι.
- Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρας) για 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει ελαφρώς βρεγμένη (το κέικ θα συνεχίσει να ψήνεται).
- Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Για την κρέμα σοκολάτας: Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και λιώστε τα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Για το τελείωμα: Όταν κρυώσει, κόψτε το κέικ σε δύο κομμάτια. Γεμίστε το κέντρο με την κρέμα σοκολάτας και τα μούρα. Γαρνίρετε με επιπλέον κρέμα σοκολάτας και μούρα.