Skip to main content

Κέικ κακάο με κολοκάσι και επικάλυψη σοκολάτας-ταχινιού

Κέικ κακάο με κολοκάσι και επικάλυψη σοκολάτας-ταχινιού

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

40'

Μερίδες

8

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 200 γρ. πουρές κολοκάσι (βλ. συνταγή #4)
  • 2 μεγάλα αυγά (120 γρ.)
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο | Milbona
  • 100ml γάλα
  • 130 γρ. αλεύρι φαρίνα | νώμα
  • 30 γρ. κακάο | Belbake
  • 150 γρ. ζάχαρη | Belbake
  • 1 κ.γ. baking powder | Belbake
  • ½ φακελάκι βανίλια | Belbake
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτας-ταχινιού

  • 125 γρ. σοκολάτα 85% στερεά κακάο | D.Gross
  • 200ml κρέμα σόγιας | Vemondo
  • 60 γρ. ταχίνι με κακάο ή στέβια | γλυκάνθη
  • 1 κ.σ. μέλι ανθέων | Deluxe
  • 200 γρ. μούρα του δάσους για τη γαρνιτούρα/γέμιση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τη φόρμα: Στρώστε τη βάση μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ (20 εκ.) με αποσπώμενη βάση με λαδόχαρτο.
  2. Για το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά: κολοκάσι, αυγά, λιωμένο βούτυρο και γάλα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο, προσθέστε τη ζάχαρη, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Ενώστε τα στερεά με τα υγρά υλικά.
  5. Μεταφέρτε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα και απλώστε το με ένα κουτάλι.
  6. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρας) για 25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει ελαφρώς βρεγμένη (το κέικ θα συνεχίσει να ψήνεται).
  7. Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά.
  8. Για την κρέμα σοκολάτας: Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και λιώστε τα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
  9. Για το τελείωμα: Όταν κρυώσει, κόψτε το κέικ σε δύο κομμάτια. Γεμίστε το κέντρο με την κρέμα σοκολάτας και τα μούρα. Γαρνίρετε με επιπλέον κρέμα σοκολάτας και μούρα.