Skip to main content

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein) με γαρίδες

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein) με γαρίδες

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

10'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες κατά μήκος (χωρισμένο το λευκό και το πράσινο μέρος)
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. γαρίδες, Ocean Sea
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 100γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 4-5 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • ½ κ.σ. σησαμέλαιο, Vitasia
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι, Kania (προαιρετικά)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • Καβουρδισμένο σησάμι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο, βραστό νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente, ή βράστε τα noodles αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίστε τα και ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά, περιχύστε με λίγο λάδι και ανακατέψτε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι. Όταν κάψει, προσθέστε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού και το τζίντζερ και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμα.
  5. Έπειτα, ρίξτε την κόκκινη πιπεριά, το μπρόκολο και το καρότο και σοτάρετε μέχρι να ψηθούν καλά οι γαρίδες και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  6. Προσθέστε τα noodles, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τσίλι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  7. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίστε με σουσάμι και πράσινο κρεμμυδάκι.