Κινέζικες κρέπες με σουσάμι, μπανάνα και λίτσι
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το βασικό χυλό
- 125ml γάλα
- 1 μεγάλο αυγό (60 γρ.)
- 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10γρ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
- 10γρ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 10γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ κουρκουμά ή σαφράν σε σκόνη
- ½ κ.γ μπαχαρικά five spice (με αστεροειδή γλυκάνισο)
- 1 πρέζα αλάτι
Επιπλέον υλικά:
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
- Φυτικό λάδι για το τηγάνι ή την κρεπιέρα
- Ζάχαρη άχνη ή μέλι για το σερβίρισμα
Για την γέμιση
- 120γρ. μπανάνα κομμένη σε μπουκιές των 20 γραμμαρίων
- 6 τεμάχια λίτσι
- Καβουρισμένα ανάλατα φιστίκια ή cashews, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε έναν μεγάλο, στενόμακρο μετρητή υγρών τοποθετούμε όλα τα υλικά για το χυλό. Με τη χρήση ράβδου χειρός (μπλέντερ), ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά, ώστε να “ξεκουραστεί”.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό, ρηχό τηγάνι ή κρεπιέρα και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
- Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι.
- Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας, παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια κρέπα διαμέτρου 15 εκατοστών, απλώνοντάς το ομοιόμορφα στο τηγάνι (θα χρειαστείτε 5 κουταλιές της σούπας για κάθε κρέπα).
- Πασπαλίζουμε τις κρέπες με σουσάμι.
- Όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά.
- Μόλις οι κρέπες πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμες.
- Τοποθετούμε την κρέπα σε ένα πιάτο, με το σουσάμι να ακουμπά προς τα κάτω.
- Στο κέντρο κάθε κρέπας, προσθέτουμε μια μπουκιά μπανάνας και από πάνω ένα κομμάτι λίτσι.
- Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς. Κλείνουμε την κρέπα σαν πακετάκι ή σαν ρολό.
- Κόβουμε τις κρέπες στα δύο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ραντίζουμε με μέλι.
- Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε σαν dim sum με τσάι.