Skip to main content

Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και “Pico de gallo”

Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και “Pico de gallo”

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Ένα κουτί FAJITA MEAL KIT, El Tequito περιλαμβάνει: 8 μέτριες πίτες τορτίγιας, σάλτσα Fajita, μεξικάνικα μπαχαρικά)

 

Υλικά για 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (με τη σειρά που θα τοποθετηθούν πάνω στην πίτα)

  • 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
  • Φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας | Vita dor
  • 8 κ.σ. σάλτσα γκουακαμόλε | Snack Day ή βλ. Συνταγή #4
  • Ανάμεικτη σαλάτα με μοβ λάχανο
  • 24 τεμάχια μέτριες καθαρισμένες γαρίδες | Ocean Sea
  • Σάλτσα ντομάτας Pico de gallo” 
  • 100 γρ. φέτα, θρυματισμένη
  • 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
  • 8 κ.σ. σάλτσα Fajita (από το κουτί FAJITA MEAL KIT)
  • 1 μοσχολέμονο (λάιμ) ή 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα

 

Υλικά για Σάλτσα ντομάτας «Pico de gallo»

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 χυμός από λάιμ
  • ½κ.γ.κύμινο | Kania
  • Αλάτι | νώμα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά | Deluxe

 

Υλικά για Γκουακαμόλε 

  • 2ώριμα αβοκάντο, λιωμένα με το πιρούνι
  • Μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: Ανακατεύουμε τις γαρίδες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μεξικάνικα μπαχαρικά από τη συσκευασία. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες.
  2. Ζεσταίνουμε τις πίτες: Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λαδιού, μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτες.
  3. Συναρμολογούμε τα τάκος: Αλείφουμε κάθε πίτα με 1-2 κ.σ. γκουακαμόλε και προσθέτουμε από πάνω λίγη σαλάτα (π.χ. ψιλοκομμένο μαρούλι ή ανάμεικτα λαχανικά).
  4. Τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα 3 γαρίδες, προσθέτουμε 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας τύπου «Pico de gallo» και πασπαλίζουμε με λίγη θρυμματισμένη φέτα.
  5. Πασπαλίζουμε με επιπλέον μεξικάνικα μπαχαρικά για ενίσχυση της γεύσης.
  6. Συνοδεύουμε κάθε τάκο με ένα κομμάτι μοσχολέμονου στο πλάι.
  7. Σερβίρουμε αμέσως, όσο οι πίτες και οι γαρίδες είναι ζεστές.

 

Μέθοδος παρασκευής “Pico de gallo

  1. Βάζουμε όλα τα υλικάσε ένα μέτριο μπολκαι ανακατεύουμε.
  2. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ½-1 ώρα μέχρι να μαριναριστούν καλά τα υλικά.

 

Μέθοδος παρασκευής Γκουακαμόλε 

  1. Βάζουμε τοαβοκάντοσε ένα μέτριο μπολκαι το πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.