Picarones (περουβιανές τηγανίτες με σιρόπι)

Χρόνος Παρασκευής
60'

Χρόνος Ψησίματος
20'

Μερίδες
6

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τα picarones:
- 200 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
- 200 γρ. γλυκοπατάτα, καθαρισμένη
- 5 εκ. ξύλο κανέλας | Kania
- 4 γαρίφαλα | Kania
- 1 κ.σ. γλυκάνισος
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη | Belbake
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά (ή 1 κ.γ. ξηρή)
- 2 κ.σ. χλιαρό νερό
- ½ κ.γ. αλάτι | Kania
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | Kania
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα | Vita d’or
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
- 200 γρ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας | Kania
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος Kania
- 6 γαρίφαλα | Kania
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Βράζουμε την κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα με τα μπαχαρικά (δεμένα σε τουλπάνι) και 2 κ.σ. ζάχαρη για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και πολτοποιούμε σε λείο πουρέ.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και την αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Ανακατεύουμε τον πουρέ με το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, κολλώδη ζύμη. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν προσθέτουμε ζεστό πουρέ, γιατί καταστρέφει τη μαγιά.)
- Λαδώνουμε ένα πιάτο και τα χέρια μας. Παίρνουμε μπάλες ζύμης περίπου 5 εκ. και ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο (σαν ντόνατ).
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (180°C), λίγα λίγα, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ζεστό σιρόπι από πάνω ή στο πλάι.