Skip to main content

Picarones (περουβιανές τηγανίτες με σιρόπι)

Picarones (περουβιανές τηγανίτες με σιρόπι)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

60'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τα picarones:

  • 200 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
  • 200 γρ. γλυκοπατάτα, καθαρισμένη
  • 5 εκ. ξύλο κανέλας | Kania
  • 4 γαρίφαλα | Kania
  • 1 κ.σ. γλυκάνισος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη | Belbake
  • 20 γρ. φρέσκια μαγιά (ή 1 κ.γ. ξηρή)
  • 2 κ.σ. χλιαρό νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι | Kania
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | Kania
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα | Vita d’or

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • 200 γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας | Kania
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος Kania
  • 6 γαρίφαλα | Kania
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
  2. Βράζουμε την κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα με τα μπαχαρικά (δεμένα σε τουλπάνι) και 2 κ.σ. ζάχαρη για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και πολτοποιούμε σε λείο πουρέ.
  3. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και την αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  4. Ανακατεύουμε τον πουρέ με το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, κολλώδη ζύμη. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν προσθέτουμε ζεστό πουρέ, γιατί καταστρέφει τη μαγιά.)
  5. Λαδώνουμε ένα πιάτο και τα χέρια μας. Παίρνουμε μπάλες ζύμης περίπου 5 εκ. και ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο (σαν ντόνατ).
  6. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (180°C), λίγα λίγα, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ζεστό σιρόπι από πάνω ή στο πλάι.