Χωριάτικη σαλάτα με twist!

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
0'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία (200γρ.) ανάμεικτη σαλάτα
- 1 μεγάλο αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, με αποφλοιωτή
- 2 κόκκινες ντομάτες σε σφήνες ή κερασοντομάτες κομμένες στη μέση
- 100γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια, νώμα
- 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη, νώμα
- 50γρ. αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης, Alesto
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, ΕΥ
- 10 ελιές Καλαμών, νώμα
- 3 κ.σ κάπαρη
Για τη βινεγκρέτ:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
- 2 κ.σ. ξύδι, νώμα
- 1 κ.γ. μέλι, νώμα
- 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη, νώμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετήστε τη σαλάτα σαν στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Τοποθετήστε στο κέντρο ένα μικρό μπολ για τη βινεγκρέτ.
- Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέσα στο μπολ.
- Τυλίξτε τις φέτες αγγουριού σε μικρά ρολά και τοποθετήστε τις πάνω στη σαλάτα.
- Κόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά σε διαφορετικά σχήματα για αισθητικό αποτέλεσμα.
- Γαρνίρετε με φέτα, ξηρούς καρπούς, κάπαρη, ελιές και τα κομμένα λαχανικά.
- Πασπαλίστε τη φέτα με λίγη ρίγανη.
- Σερβίρετε αμέσως.