Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
25'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. νερό
 - 1 μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
 - 1 μεγάλο μήλο αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
 - 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
 - 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 - 50 γρ. σταφίδες | νώμα
 - 60 γρ. ξίδι μήλο | νώμα
 - 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
 - 2 κ.γ. αρτύματα κάρι | Kania
 - ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη | Kania
 - ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
 - ½ φλιτζ. (100 γρ.) καστανή ζάχαρη | Belbake
 - 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
 - Φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά.
 - Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
 - Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
 - Όταν το μείγμα δέσει και εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
 - Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 

