Skip to main content

Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. νερό
  • 1 μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο μήλο αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 50 γρ. σταφίδες | νώμα
  • 60 γρ. ξίδι μήλο | νώμα
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 2 κ.γ. αρτύματα κάρι | Kania
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη | Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • ½ φλιτζ. (100 γρ.) καστανή ζάχαρη | Belbake
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
  2. Φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
  4. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Όταν το μείγμα δέσει και εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.