Skip to main content

Phirni με μάνγκο

Phirni με μάνγκο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

60'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι | Golden Sun
  • 1 πρέζα αλάτι | νώμα
  • 4 σπόροι κάρδαμου
  • 1 γρ. ίνες σαφράν
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζαχαρούχο γάλα | Milbona
  • 350ml γάλα αιγινό ή αγελαδινό
  • 24 γρ. (2 κ.σ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ)
  • 20 γρ. (3 κ.σ.) ροδόσταγμα
  • 20 γρ. (3 κ.σ.) νερό
  • 100 γρ. πουρές μάνγκο

Για το σερβίρισμα:

  • 2 κ.σ. ανάλατα αμύγδαλα, χοντροκομμένα | νώμα
  • 4 κ.σ. φρέσκο μάνγκο σε μικρούς κύβους
  • 1 τεμ. φύλλο ασήμι Varakh
  • Αποξηραμένα ροδοπέταλα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Χοντροαλέθουμετο ρύζι σε έναn επεξεργαστή τροφίμων. Μουλιάζουμε το μπασμάτι για 1 ώρα σε κρύο νερό. Ακολούθως το στραγγίζουμε.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε 300 γρ. νερό με το αλάτι, τους σπόρους κάρδαμου και τις ίνες σαφράν. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε το αλεσμένο ρύζι και ανακατεύουμε.
  3. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου για να μην κολλήσει το ρύζι.
  4. Όταν το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να κοχλάσει ξανά.
  5. Παράλληλα, διαλύουμε το άμυλο καλαμποκιού στο ροδόσταγμα και στο νερό.
  6. Μόλις το μείγμα γάλακτος κοχλάσει, ρίχνουμε το διαλυμένο άμυλο και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τον πουρέ μάνγκο, ανακατεύοντας καλά.
  8. Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μεγάλα ή 8 μικρότερα μπολάκια.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  10. Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, τους κύβους μάνγκο, το ασήμι και ροδοπέταλα.